Tuotteemme

Tuotteisiimme kuuluvat pestyt, lajitellut sekä erikokoisiin pakkauseriin pakatut porkkanat ja punajuuret. Porkkanat pakkaamme 500g, 1kg, 2kg sekä 10kg pusseihin. Punajuuret pakkaamme 1kg ja 10kg pusseihin. Lisäksi meille kuuluvat molemmat tuotteet multaisina asiakkaan haluamissa pakkauskoissa esimerkiksi 10 kilon pussiin tai pahvilaatikkoon. 2 luokan ja yli suuret porkkanat ja punajuuret myymme kuorimoille. Meidän hyvän makuiset ja laadukkaat vihannekset löytyvät ympäri Suomea S-ryhmän kaupoista

Ammattitaito

Hyvän makuisten ja laadukkaiden vihannesten kasvattaminen vaatii tarkkaavaisuutta, ammattitaitoa ja innokkuutta kyseistä työtä kohtaan ja sitä meillä on! Hyvä sato edellyttää hyvän multavan pellon, joita tältä seudulta löytyy. Viljelykierto on tärkeässä osassa, joten pidämme mahdollisimman pitkän kierron, jonka aikana viljelemme välivuosina ohraa ja kauraa. Vuokramaita tarvitsemme runsaasti, jotta viljelykierto saadaan järjestämään onnistuneesti. Meillä kaikki työt tehdään tarkasti ja ammattitaidolla. Pyrimme kehittämään toimintaamme kokoajan niin viljelyssä, kuin kauppakunnostuksessa.

Syksyllä porkkanat ja punajuuret nostetaan kylmävarastoihin, jotka pitävät juuri oikean lämpötilan ja ilmankosteuden, jotta varastohävikin osuus jäisi mahdollisimman pieneksi. Noudatamme kaikissa työvaiheissamme Laatutarha-auditoinnin mukaista ohjeistusta, joka antaa meille luvan käyttää sirkkalehtimerkkiä. Näin kuluttajat tietävät tuotteidemme olevan kaikkien kriteerien mukaisia, puhtaita, kotimaisia vihanneksia.

Kuvia maatilastamme löydät täältä kuvagalleriasta.

Investoinnit

Vihannestila Känkänen Oy investoi vuonna 2019 uuteen Allround-merkkiseen paksuuslajittelijaan. Tavoitteena on lisätä toimitusvarmuutta ja nopeutta. Paksuuslajittelijan ansiosta pakkaamon vihannesten käsittely tehostui ja nopeutui merkittävästi. Lajittelukoneen osalta investointi valmistui marraskuussa 2019. Lisäksi uusimme jätevesiviemäröinnit ja teimme uuden sakeutusaltaan, jolla saamme maa-aineksen eriteltyä vihannesten pesuvedestä. Samalla teimme uuden pesupaikan traktoreita ja koneita varten, mihin tuli hiekan/öljyn-erotinkaivo. Haimme näihin investointeihin EU:n investointi tukea Ely-keskukselta ja tukipäätöksen perusteella saimme 35% avustuksen.